Vastuullinen matkailu ja ekologinen jalanjälki

Vastuullista?

Vastuullista?

Ilmastonmuutos on tosiasia, joka uhkaa maapallomme tulevaisuutta. Matkailu ja varsinkin lentokoneella lentäminen ovat ilmastonmuutoksen kannalta erittäin huono asia. Turhaa lentämistä pitäisikin välttää kaikin mahdollisin tavoin. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä vastuulliseen matkailuun, ja kerromme miten voit hyvittää lentokilometriesi aiheuttamat tuhot.

Matkaile lähialueilla

Älä lähde turhaan ulkomaille lomallasi, vaan tutustu kotimaan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lappi on talvella tietenkin ykkösvaihtoehto, mutta muitakin mielenkiintoisia kohteita löytyy kotosuomesta. Kesällä jokaisella pikkupaikkakunnalla on erilaisia tapahtumia joihin on hauska tutustua.

Vältä autoilua

Älä vuokraa autoa, vaan kulje mielummin julkisilla kulkuvälineillä tai vuokraa vaikka pyörä!

Kulje junalla lentokoneen sijasta

Junassa on tunnelmaa. Junalla pääsee Europpassa minne tahansa kohtuullisen nopeasti ja edullisesti. Junalla matkustamisesta kannattaa tehdä osa matkasuunnitelmaasi.

Ekologinen jalanjälki

Jos olet huolissasi lentomatkustamisesi aiheuttamista tuhoista, niin laske ekologinen jalanjälkesi esim. tällä laskurilla. Jos sinun on pakko matkustaa lentokoneella, niin voit vastaavasti pyrkiä vähentämään kulutusta muilla elämän osa-alueilla ja näin kompensoida jättämääsi ekologista jalanjälkeä.

Lisää aiheesta esim. MyFootPrint.org.

This entry was posted in Lennot & Liikkuminen, Sekalaista matkailusta and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vastuullinen matkailu ja ekologinen jalanjälki

 1. Ilkka says:

  Yleisesti ottaen kehottaisin kaikkia matkustavia ihmisiä kysymään palvelun tarjoajaltasi yksinkertaisin kysymyksen: ” Miten otatte huomioon ympäristön toiminnassanne?” sillä vain kysynnän kautta matkailuala saadaan ottamaan luonto paremmin huomioon.

 2. Minimalisti says:

  Loistava artikkeli!

  Lentämisestä tekee vielä pahemman se, jos tarkoituksena on vain saada syy leveillä naapureille Kreikan matkasta.

  http://minimalistisuus.blogspot.com/2010/07/vahenna-ekologista-jalanjalkeasi.html artikkelissa käydään läpi arkisia asioita, joilla pystytään vaikuttamaan ekologiseen jalanjälkeemme. Ahkerimmatkaan matkaajat eivät lennä päivittäin ja monesti pienet päivittäiset korjaukset auttavat myös isoissa päätöksissä.

 3. nils fisk says:

  Mahtavaa että tossa otsikon ja kuvan välissä vilkkuu lentotarjouksia Bangkokiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *