Thaimaan suosituimmat lomakohteet


Monet suomalaiset valitsevat lomakohteekseen Thaimaan. Lämmin ilmasto, ihanat hiekkarannat, kirkkaan sininen merivesi, maistuva ruoka, sekä eksoottinen kulttuuri tekevät maasta mielenkiintoisen.
Thaimaasta löytyy vaihtoehtoja niin perheellisille, pariskunnille kuin kaveriporukoille. Maahan matkustetaan etenkin talvella, ja paras rantalomakausi onkin lokakuusta maaliskuun alkuun. Thaimaan lämpötila on ympäri vuoden vähintään 17 astetta, mutta kesä-lokakuussa on sadekausi.

Bangkok – Enkelten kaupunki

8 miljoonan asukkaan pääkaupunki on täynnä elämää. Se soveltuu mitä parhaiten vauhdikasta kaupunkilomaa kaipaaville. Paikka ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto lapsiperheille, sillä ilmansaasteet ja ruuhkat voivat vaikeuttaa lomaa. Koska Bangkok ei ole rantalomakohde, sinne matkustetaan ympäri vuoden.
Kulttuurikohteet ovat näkemisen arvoisia ja shoppailumahdollisuudet lukemattomia. Etenkin edullinen hintataso houkuttelee yhä useamman turistin ostosparatiisiin. Suosituimpia ostoksia ovat vaatteet, asusteet, korut, käsityöt, astiat ja elektroniikka. Ostoskeskusten valikoimassa on tuttuja brändejä kohtuulliseen hintaan, ja torimarkkinoilta voi tehdä edullisia löytöjä vaatteista käyttötavaroihin. Torilla kannattaa myös tinkiä, sillä usein tuotteen voi saada puolet halvemmalla ensimmäisestä hinnasta.
Kaupungin kulttuuritarjonnasta kannattaa katsastaa etenkin buddhalaiset temppelit, vanha keskusta ja esimerkiksi maan vanhin yliopisto, Chulalongorn.

Bangkokin yöelämä kiinnostaa monia. Lain mukaan yökerhojen tulee sulkea ovensa puolen yön jälkeen, mutta monet baarit lahjovat poliisin rahalla, ja näin ollen voivat pitää paikan auki pidempään. Yökerhotarjontaa on kalliimmista luksuspaikoista edullisiin kadunvarsipubeihin. Myös turistien suosimia irkku- ja brittibaareja.
Prostituutio näkyy selkeästi kaduilla, jetenkin turistibaarien läheisyydessä. Vaikka prostituutio on laitonta, sitä ei ole onnistuttu poistamaan kokonaan. Turistien onkin syytä muistaa, että
seksipalveluiden ostamisesta voi rapsahtaa tuomio.

Phuket – Aasian kanariansaaret

Ehkäpä suosituimmaksi Thaimaan kohteeksi muodostunut Phuket on rantalomalaisen paratiisi. Kauniit hiekkarannat kirkkaine vesineen ja harrastusmahdollisuuksineen ovat mielettömiä. Phuket on Thaimaan suurin saari.
Niin lapsiperheet, kuin pariskunnat ja suuremmat porukat viihtyvät Phuketin saarella. Harrastusmahdollisuuksia on monia. Kirkkaan turkoosi merivesi ja eksoottiset kalat tekevät paikasta sukeltajan unelman. Myös monet muut vesilajit, kuten vesihiihto ovat suosittuja.
Phuketissa on mukava rauhoittua iltaisin rantabaareihin- ja kahviloihin. Myös monet ruokaravintolat pitävät ovensa auki myöhään. Yöelämää kaipaavan kannattaa suunnistaa länteen, Patong Beachille, jonka iltaelämä on vauhdikasta viikon jokaisena päivänä.

Koh Samui – lapsiperheille ja romantikoille

Maan kolmanneksi suurin saari, Koh Samui, on päivä päivältä suositumpi lomakohde. Vielä 80-luvulla sen asukkaat elivät omissa oloissaan, eikä turisteja näkynyt. Vaikka paikka on kasvattanut suosiotaan nopeasti, ei kaikkea rauhaa ole menetetty. Monia seesteisiä rantoja on vielä jäljellä. Paras ajankohta lomailuun on tammikuusta syyskuuhun asti. Helmi-kesäkuussa on aurinkoisinta.
Lomakohde soveltuu erinomaisesti lapsiperheille, ja siellä riittää tekemistä kaikkein pienimmillekkin. Myös vanhempia ihmisiä saattaisi kiinnostaa saaren nähtävyydet, rentoutumismahdollisuudet ja kauniit maisemat.
Koh Samuilta löytyy vielä seesteisiä rantoja.
Kaiken rentoutumisen jälkeen kaipaa liikuntaa. Esimerkiksi golfin ystävät nauttivat suurista viherkentistä. Myös vesiurheilu, kuten surffaus ja melonta on suosittua.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
5.3
Kulttuuri
6.7
Yöelämä
6.0
Hintataso
6.7
Turvallisuus
6.3
Lapsiystävällisyys
5.7
Aktiviteetit
7.0
Rating: 6.2/10 (3 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *