Suomalaisten suosikkikohteet

Eräät lomakohteet pitävät suosionsa suomalaisten keskuudessa vuodesta toiseen. Mitä suomalaiset sitten kaipaavat lomaltaan? No ainakin aurinkoa, hiekkarantaa, iltaelämää, sekä lapsille sopivaa tekemistä. Kohteen tulisi yhdistää sopivasti kaupunkimaisemaa hiekkarantaan.
Suomalaiset ovat myös ahkeria shoppailemaan lomallaan, ja tuliaiset ovat haluttua tavaraa. Siksi onkin hyvä valita kohde, jossa niin ranta, kuin parhaat kauppakadut ovat lähekkäin.

Thaimaan Phuket suomalaisten uusi suosikkikohde

Thaimaan suosituin saari Phuket kerää turisteja etenkin talviaikaan. Sään puolesta saarella kannattaakin vierailla pimeimpään vuoden aikaan, jolloin Thaimaassa on kesä. Pitkät valkeat hiekkarannat, turkoosi merivesi ja harrastusmahdollisuudet odottavat lomalaisia.
Phuket sopii myös lapsiperheille, sillä perheen pienimmille löytyy paljon tekemistä saaren useista harrastusmahdollisuuksista.

Phuketin sää ja ilmasto

Paras aika matkustaa Phuketiin on loka-maaliskuusa, jolloin lämpötila yltää parhaimmillaan 30 asteen lukemiin. Kesäaikaan voi olla liiankin kuuma, sillä elohopea pomppaa välillä jopa 40 asteeseen. Suomalaiset matkustavatkin saarelle juuri talviaikaan, jolloin Suomessa on kylmää ja pimeää.

Nähtyvyyksiä Phuketissa

Patong Beach
Suosituin ranta on ehdottomasti Patong Beach.
Rannalla viihtyy koko päivän, vaikka vesiurheilua harrastaen. Esimerkiksi riippuvarjoilu onnistuu edulliseen hintaan.
Auringon täytteisen päivän jälkeen kannattaa tutustua Patong Beachin yöelämään. Maittavan illallispaikan löytäminen ei ole ongelma, sillä sisäänheittäjiä löytyy joka nurkan takaa. Etenkin merenelävät ovat suosittua ruokaa, ja usein kala on samana päivänä pyydettyä. Ravintolakatu herää eloon illalla, jolloin myös tytöt houkuttelevat mukaansa länsimaalaisia miehiä. Jos on pariskuntana liikkeellä, saa tytöiltä kuitenkin olla melko rauhassa. Thaimaalaiset ovat hyvin ystävällisiä, ja ymmärtävät kyllä kun seurasta kieltäytyy kohteliaasti.
Kannattaa pistäytyä katuravintolassa nauttimassa thaimaalaista olutta, katsellen vilkasta yöelämää.
Phuketissa kannattaa ehdottomasti tutustua myös saaren upeisiin nähtävyyksiin.

Wat Chalong tarjoaa rauhaa vilkkaan kaupungin keskellä. Tämä buddhalainen temppeli toivottaa myös turistit tervetulleeksi. Temppeliä kannattaa mennä ihailemaan jo pelkästään sen upean ulkomuodon vuoksi. Myös rauhoittuminen ja rukoilu paikallisten seurassa voi tehdä hyvää.

Phuket Town
Saaren itäosasta löytyvä Phuket Town on perinteinen thaimaalainen kaupunki. Vanhanaikaiset rakennukset, ja kiinnostavat kauppakadut ovat näkemisen arvoisia. Jos etsit edullista yösijaa, se löytyy luultavimmin täältä.

James Bond saari
Kultainen ase – elokuvasta tutulle saarelle järjestetään veneretkiä joka päivä. Retken aikana ehtii nähdä myös muuta mielenkiintoista veneillessään.

FantaSea
Lasten suosikki elämyspuisto tarjoaa puuhaa koko päivän ajaksi. Esiintyvät norsut, trapetsitaiteilijat ja muut upeat taiteilijat viihdyttävät upeilla showesityksillään. FantaSea on myös pullollaan shoppailumahdollisuuksia vaatteista koruihin ja leluihin. Lapset innostuvat varmasti puiston upeista eläimistä ja hauskoista peleistä. Syömässä kannattaa pistäytyä The Golden Kinnaree Buffet – ravintolassa, jossa on tilaa 4 000 ruokailijalle.

Loistava kohde sukellukselle ja muulle vesiurheilulle

Phuket on suosittu vesiurheilukohde. Sukella, snorklaa, surffaa, vesihiihdä tai riippuliidä. Saarella järjestetään myös sukelluskoulutusta, sekä venematkoja parhaisiin sukelluskohteisiin. Myös monet sukellusammattilaiset suuntaavat vuosittain Phuketiin harrastamaan lempilajiaan.

Thaimaa on shoppailijan paratiisi

Shoppailuintoisen kannattaa ostaa muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, sekä ruokaa. Ostoksille pääsee kätevästi kävellen, tai vaikka paikallisella tuk tukilla, jolla matkaaminen on jo kokemus itsessään. Myyjät ovat kovia kauppaamaan turisteille, ja yrittävät jopa pyytää ylihintaa. Kannattaa siis tinkiä, jolloin tuotteita saa todella edulliseen hintaan.

Phuket Townissa on parhaat ostosmahdollisuudet. Kauppahalli, tori, basaari, sekä useat pikkuliikkeet ovat ehdottomia paikkoja shoppailuun. Myös Ocean Shopping Mall – kauppakeskus kannattaa kiertää, joskin siellä hinnat ovat hitusen korkeammat kauppakatuihin verrattuna.

Patong Beach on myöskin oiva ostoskohde, sillä kauppiaat myyvät siellä tuotteitaan aina iltaan saakka. Tuliaiseksi kotiin voi viedä esimerkiksi edullisia vaatteita, kuten aitoja merkkituotteita. Merkkituotteista myydään myös kopioita ympäri kaupunkia, mutta aitoja myydään ostoskeskuksissa, jotka ovatkin luotettavimpia ostospaikkoja.
Miehille ehdoton ostos on uusi puku, jonka voi teettää räätälillä edulliseen hintaan. Räätäliliikkeitä on ympäri Phuketia, ja eri räätäleillä kannattaa käydä vertailemassa hintoja.

Turvallisuus

Vaikka saarella onkin suurimmaksi osaksi ystävällistä ja turvallista porukkaa, kannattaa etenkin yöaikaan pitää silmät auki taskuvarkaiden varalta. Myöskään epäilyttävien tyyppien matkaan ei kannata lähteä, ja tulee muistaa että muun muassa uhkapelaaminen on Thaimaassa laitonta. Osa turisteista on joutunut huijatuksi mennessään tyttöbaariin, jossa esityksistä onkin veloitettu enemmän rahaa, kuin pitäisi. Maksun hoitamista ovat vartioineet kaapin kokoiset portsarit. Iltaisin alueella partioi paljon englantia ymmärtäviä turistipoliiseja, joilta kannattaa kysyä neuvoa jos jokin epäilyttää.

Turkin Alanya – Suomalaisten kestosuosikki

Turkin Alanyassa vierailee vuosittain tuhansia suomalaisia. Kaupunki elääkin lähes täysin turismista, joka näkyy katukuvassa. Alanya houkuttaa lämpimällä ilmastollaan, upeilla hiekkarannoillaan, maukkaalla ruoallaan sekä vilkkaalla yöelämällään.

Alanyan ilmasto ja sää

Alanyassa paistaa aurinko miltei vuoden ympäri. Paras sesonki on kuitenkin Huhti-heinäkuussa, jolloin lämpöä piisaa jopa 35-40 astetta.

Alanyan nähtävyydet

Alanyan saari on täynnä varteenotettavia nähtävyyksiä. Bussikyytejä järjestetään useimmilta hotelleilta, ja kielitaidottomat voivat mennä oppaan mukaan, joka osaa toimia tulkkina.

Alanyan linnoitus
Yksi suosituimmista turistinähtävyyksistä on Alanyan linnoitus, joka korkealla kalliolla, ja avaa upean näkymän kaupungin ylle.
Keskiajalla rakennettu linnoitus avaa palasen historiaa. Alueelta löytyy myös moskeija, sekä vanha vankila. Lisäksi linnoitukselle kulkevan tien varrella on monia ravintoloita, jonne voi pysähtyä nauttimaan perinteisiä turkkilaisia herkkuja.

Alanyan museo
Alanyan museo esittelee alueen historiallisia löytöjä, jotka on jaettu kahteen osastoon; arkeologiseen ja etnograafiseen. Museon pihalla on näköisteoksia kreikkalaisista-, roomalaisista-, seldzukki-, ja ottomaanihaudoista.

Punainen torni
Viisikerroksinen torni rakennettiin vuonna 1226 suojelemaan Alanyan telakkaa. Tornin alakerrasta voi ihailla historiallisia esineitä, kuten vanhoja aseita. Tornin huipulta puolestaan on mahtavat maisemat kaupungille.

Alanyan rannat

Alanyan rannat ovat jo nähtävyys itsessään, mutta tarjoavat paljon harrastetoimintaa perinteisen auringonpalvonnan lisäksi. Tunnetuin ranta lienee Kleopatra – ranta, joka sijaitsee kaupungin läntisellä puolella. Rannat ovat yleensä erittäin siistejä ja kunnostettuja, ja sopivat mainiosti myös lapsiperheille.

Turkin Alanyassa on hyvin edullinen hintataso Suomeen verrattuna

Alanyan hintataso on alempi kuin Suomen. Kannattaa shoppailla etenkin optikkoliikkeissä, kampaamoissa ja vaatekaupoissa. Jos tarvitset uusia silmä- tai aurinkolaseja, ne ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Monet myös ostavat vaatteita, joita kaupataan turisteille toreilla ahkerasti. Myyjät yrittävät puhua sinut ostamaan vaikka mitä, joten muista tinkiä ja kieltäytyä jos et halua tuotetta.
Miehet voivat myös teettää puvun vaatturilla edullisesti. Tuliaiseksi kannattaa viedä esimerkiksi turkkilaisia elintarvikkeita, kuten mausteita.

Yöelämä

Kaupungin yöelämä on vilkasta. Erilaiset rantabaarit ja yökerhot keräävät asiakkaita illasta toiseen. Parhaat menomestat löytyvätkin markkinakadulta ja sen kupeesta. Alueelta löytyy rauhallisempien toribaarien lisäksi vilkkaita klubeja. Myös monet tunnetut dj:t ovat vierailleet Alanyan suosituimmissa yökerhoissa. Ravintoloita on kaikenikäiselle seurueelle, niin nuorisolle kuin varttuneemmallekin väelle.

Fuengirola – Yksi suurimmista suomalaisasutuksista ulkomailla

Malagan maakuntaan kuuluva etelä-espanjalainen kaupunki Fuengirola on suomalaisten suosiossa. Monet rakastavat paikkaa jopa niin paljon, että ovat asettuneet asumaan sinne. Fuengirolassa voi nautiskella auringon lämmöstä ja pitkistä hiekkarannoista ympäri vuoden.

Fuengirolan ilmasto ja sää

Keskilämpötila Fuengirolassa on +18 astetta. Paras sesonki on kesällä, toukokuusta heinäkuuhun, jolloin auringon paahteessa on jopa +30 astetta.

Fuengirolan nähtävyydet

Fuengirola ei ole pelkkää aurinkoa ja hiekkarantaa, vaan se sisältää myös paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunkia kannattaa kierrellä pidempäänkin, jolloin voi löytää uusia nähtävyyksiä.

Fuengirolan linna
Tunnetuin turistinähtävyys on vanha linna keskustan läheisyydessä. “Sohail” – niminen linna on aikoinaan ollut merirosvojen piirittämä, ja paikkaan järjestetään turistimatkoja historiasta kiinnostuneille.

Fuengirolan eläintarha
Fuengirolan eläintarha on ehdoton vierailukohde lapsiperheille. Erilaiset eksoottiset eläimet ihastuttavat, ja lisäpisteitä eläintarha saa hyvin luonnonmukaisista oloista, joilla he varmistavat eläinten viihtyvyyden.

Fuengirolan rannat

Fuengirola on ennenkaikkea rantalomakohde, ja se tarjoaa mahtavat puitteet auringonottoon aivan kaupungin laidalla. Yli 8 km pituinen hiekkaranta, ja vieressä jatkuva rantakatu takaavat päivän onnistumisen. Rannalla on myös lapsille tekemistä, sekä aurinkotuolien vuokrausmahdollisuus.

Ostokset ja tuliaiset

Fuengirolan satamassa järjestetään suuret markkinat joka viikko. Ihania löytyjä kannattaa mennä bongailemaan heti aamusta. Hintataso on halvempi kuin Suomessa, etenkin kenkien, vaatteiden ja käsitöiden osalta. Käsitöitä myydään ympäri kaupunkia itse käsityöläisten toimesta. Keramiikkaa, puutöitä ja koruja kannattaa haalia vaikka tuliaiseksi. Fuengirolasta löytyy myös lukuisia pikkuputiikkeja, joissa kannattaa vierailla ainakin katsomassa.

Yöelämä Fuengirolassa

Fuengirolassa on yöelämää joka lähtöön. Perinteiset espanjalaiset baarit, sekä turisteille suunnatut ravintolat ovat suosittuja iltaisin. Rantakatu on iltaisin vilkas, ja meno jatkuu pikkutunneille asti. Kierrä vaikka kaikki kapakat, ja valitse suosikkisi!
Fuengirolan yöelämässä on vaihtoehtoja niin aikuiseille, kuin nuoremmalle väelle. Useimpiin paikkoihin pääsee kävellen, mutta myös taksilla suhaa nopeasti alueen ravintolohin. Illan voi alottaa syömällä mukavassa ravintolassa, josta kannattaa jatkaa joko yökerhoon tai rauhallisempaan pubiin.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
0.0
Kulttuuri
0.0
Yöelämä
0.0
Hintataso
0.0
Turvallisuus
0.0
Lapsiystävällisyys
0.0
Aktiviteetit
0.0
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *