Singapore – unelmien kaupunkiloma


Finnair aloittaa suorat lennot Singaporeen ensi toukokussa. Nyt on aika tutustua tähän unohtumattomaan kaupunkiin paremmin.
Singapore on suurkaupunki Kaakkois-Aasiassa. Singaporen löysivät alunperin brittiläiset, ja se olikin pitkään brittien kauppatukikohta. Toisessa maailmansodassa Singapore oli brittien laivastotukikohta, jonka Japanilaiset onnistuivat ovelasti kuitenkin valloittamaan. Sodan jälkeen kaupunki ansaitsi itsehallintonsa vuonna 1959. Singapore liittyi Malesiaan 1963, mutta kiinalaisenemmistöinen osavaltio erotettiin, ja se itsenäistyi 1965.

Yli 5 miljoonan asukkaan Singapore on yhdistelmä pilvenpiirtäjiä, modernia arkkitehtuuria, hyvää ruokaa, shoppailumahdollisuuksia ja vilkasta yöelämää. Kaupunki kiinnostaa monia länsimaalaisia matkaajia. On kuitenkin monia asioita, joita matkaajan tulisi ymmärtää ennen Singaporeen lähtöä, ja ne ovat säännöt. On tiukasti kiellettyjä asioita, joihin lukeutuu esimerkiksi homoseksuaalinen kanssakäyminen, Malesialaiset sanomalehdet, pulujen ja apinoiden ruokkiminen, käsiraudat (kyllä, myös ne pörröiset seksilelut), purukumi (teknisesti laitonta, tosin turistin tuomaan muutamaan pakettiin harvoin puututaan). Valtion kaikki sanomalehdet, TV- ja radioasemat ovat valtion omistuksessa, poliittisten asioiden julkaisemiseen internetissä on anottava lupaa ja yli kuuden ihmisen kokoontumiseen tarvitaan poliisin lupa. Singapore sanoo rajoitusten johtuvan pahantahtoisuuden välttämisestä monietnisessä valtiossa. Lait ovat hyvin tiukat, ja kuolemanrangaistusta noudatetaan. Esimerkiksi huumeiden salakuljetuksesta tuomittiin kuolemaan 1991-2004 neljäsataa ihmistä.

Singaporen nähtävyydet

Kaupungin eri osia kannattaa kierrellä, niistä löytyy paljon mielenkiintoisia kohteita.

Orchad on täydellinen paikka shoppailulle ja museoissa kiertelylle. Orchad Road on Singaporen tärkein shoppailukeskittymä. Vieraile ainakin suurissa kauppakeskuksissa.
Far East Plaza on lähinnä teini-ikäisten valloittama. Erikoisia vaatteita kohtuuhintaan.
Wisma Atria on kallis luksuskauppoja sisältävä kauppakeskus.
Plaza Singapura on vanhin ilmastoitu kauppakeskittymä.

Museoita löytyy käveltäessä Orchad Roadilta Bras Basahin alueelle.
National Museum of Singapore sisältää kiinnostavia historiallisia näyttelyitä.
Singapore Art Museum valloittaa kauniilla taideteoksillaan, jotka liittyvät tietenkin kaupunkiin ja sen kulttuuriin sekä historiaan.

Chinatown hurmaa kiinalaisilla perinteillään, ja kaupunginosassa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi. Chinatown on nähtävyys jo itsessään, mutta monia kiintoisia kohteita löytyy.
Jamae Moskeija on yksi Singaporen vanhimpia moskeijoita.
Sri Mariamman temppeli on kaupungin tärkein Hindu temppeli.
Käy kauneushoidoissa! Spahaven tarjoaa kasvohoidot ja vaikka karvanpoistot, rauhallisen jazzin soidessa taustalla.
People’s Park Complex on ostoskeskittymä, josta löydät mm. vaatteita, elektroniikkaa, sekä kiinalaisia esineitä ja matkamuistoja.
Syö kiinalaista ruokaa! Chinatown on pullollaan ruokapaikkoja.

Sentosa on saari, jossa Singaporen kolme upeinta rantaa sijaitsevat. Se on turistien lisäksi monen paikallisen suosikki lomailukohde.
Siloso ranta on täynnä yöelämää ja ravintoloita, joten välillä voi olla meluisaa.
Palawan ranta on melko saman tyyppinen kuin Siloso.
Tanjong ranta on hiljaisin kaikista kolmesta.

Sentosassa on muutakin tekemistä kuin rannalla makoilu. Dolphin Lagoonissa voi katsella suloisten delfiinien temppuilua, ja Under Water World-meriakvaariossa puolestaan haiden ja muiden eksoottisten vedenelävien touhuja. Paikka on omien sanojensa mukaan koko Aasian suurin meriakvaario.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
0.0
Kulttuuri
0.0
Yöelämä
0.0
Hintataso
0.0
Turvallisuus
0.0
Lapsiystävällisyys
0.0
Aktiviteetit
0.0
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Singapore – unelmien kaupunkiloma

  1. Singaporelainen says:

    Singapore ei kuuluu Kiinaan eikä ole koskaan kuulunut Kiinalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *