Seychellit

Coco palmsSeychellit eli tarkemmin Seychellien tasavalta on saarivaltio Intian valtameressä. Se sijaitsee noin 1600 kilometrin päässä Afrikan mantereesta itään. Saarivaltio koostuu noin 115 saaresta, joista vain 33 on asuttuja.

Matkaajalle Seychellit ovat todellinen paratiisi. Nautintoja on tarjolla joka puolella; aina hyvästä ruoasta, sukelteluun, auringonottoon ja snorklaukseen. Eksoottinen matkakohde sopii hyvin elämysmatkailijoille, perheille ja romanttista aikaa etsiville pariskunnille. Maan ainutlaatuinen ympäristöohjelma suojaa saarien koskematonta luontoa massaturismilta, mikä mahdollistaa vierailijoille rauhalliset hetket rentouttavan hyvänolon tyyssijassa.

Valtion pääsaari on nimeltään Mahé. Mahélla sijaitseva pääkaupunki Victoria on pieni ja viehkeä kaupunki, josta löytyy muutamia ravintoloita ja klubeja. Yöelämä ei ole vilkasta, mutta tarjoaa kuitenkin pienen vastapainon rannalla loikoilulle.

Seychellien Nähtävyydet

Suosituimpia kohteita ovat ilman muuta Seychellien valkohiekkaiset korallirannat, jonne turistit suunnistavat rentoutumaan vuodesta toiseen. Rantoja koristavat lumoavat palmut ja merivesi on kirkkaan turkoosinsinistä.

Suurin osa rannoista näyttää lähes koskemattomilta. Suurin osa kohteista onkin säästynyt massaturismilta, vaikka maa on yksi maailman tavoitelluimmista kuvauspaikoista: La Digue -saarella sijaitseva Anse Source d’Argent lienee maailman kuvatuimpia hiekkarantoja: henkeäsalpaavan maiseman voi bongata ainakin Bountyn ja Bacardin mainoksista.

Rantaelämää voi maustaa pienillä päiväretkillä: Saarilta löytyy useita vaellusreittejä ja luonnonpolkuja. Lisäksi saarilla sijaitsee myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: Aldabran atolli ja luonnonsuojelualue Valleé de Mai. Aldabran atolli koostuu neljästä korallisaaren muodostamasta kapeasta laguunista.

Myös meren pinnan alla riittää nähtävää: Seychellit ovat sukeltajan unelmakohde.

Ympäristöpolitiikka

Turismi on maan tärkein tulonlähde, mutta saarivaltion hallituksen ensisijainen tavoite on kuitenkin kehittää paikallista ympäristöohjelmaa. Valtio panostaa luonnonsuojeluun ja kestävän kehityksen takaamiseen: Luonnonkauniita hiekkarantoja ei haluta pilata massaturismilla. Vuonna 1982 perustettu SNEC-komissio valvoo sääntöjen noudattamista ja raportoi säännöllisin väliajoin ilmaston, vesistön ja saarien kasviston kehityksestä.

Myös maan perustuslaista löytyy paljon ympäristön kehittämiseen liittyviä säädöksiä. Kansalaisten tulee omassa toiminnassaan ottaa huomioon maan luonnonsuojelutavoitteet ja pitää huolta omasta elinympäristöstään. Näin paikalliset toimivat esimerkkinä saarella vieraileville matkailijoille.

Seychellit Ilmasto

Seychelleillä vallitsee kuuma trooppinen ilmasto. Lämpötilat ovat vuodenajasta riippumatta 24 ja 29 asteen välissä. Kuumuutta vilvoittaa kuitenkin rannoille viriävä kevyt merituuli. Matkaajan kannattaa ottaa huomioon etenkin joulukuusta maaliskuuhun jatkuvat luonteismonsuunin sateet. Toukokuusta lokakuuhun vallitsee kuivakausi, jolloin pasaatit puhaltavat.

Turvallisuus

Paikallinen väestö on suhteellisen hyvin toimeentulevaa, joten rikollisuus ei ole suuri ongelma. Rannalla voit huoletta nauttia auringosta, sillä kerjäläisiä ja rihkamaa kaupittelevia myyjiä ei ole. Paikalliset asukkaat ovat avuliaita ja toivottavat turistit avosylin tervetulleiksi.

Seychellit ovat täydellinen paikka pariskunnille: Myötämielinen ilmapiiri, kauniit maisemat ja hyvä ruoka ovat kuin luotuja romantiikalle. Hotelleissa on harvoin yli 25 huonetta, ja erilliset bungalowit takaavat rakastavaisten oman rauhan.

Saarivaltioon on helppo rakastua ensi silmäyksellä. Matkailijat usein palaavatkin Seychelleille vuosi toisensa jälkeen rentoutumaan ja nauttimaan maailman kauneimmista hiekkarannoista.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
9.8
Kulttuuri
7.8
Yöelämä
8.5
Hintataso
8.0
Turvallisuus
9.8
Lapsiystävällisyys
9.3
Aktiviteetit
9.5
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *