Mexico City

Mexico City

Mexico City

México (suom. Mexico City) on Meksikon pääkaupunki ja tilastollisesti maailman suurin kaupunki. Mexico Cityn metropolialueella asuu noin 22-28 miljoona asukasta, kaupungin ydinalueen asukasluvuksi on laskettu noin 8,6 miljoonaa.Kaupunki sijaitsee vuorien ympäröivässä ”maljassa”. Mexico City on muinaisen atsteekkien pääkaupungin Tenochtitlánin paikalla. Tästäkin syystä kaupungin nähtävyydet ovat henkeäsalpaavat. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on muun muassa Atsteekkien temppeli Temple Mayor, joka löydettiin sattumalta vuonna 1978. Myös maailmanperintökohteisiin lukeutuva ”kelluva puutarha” on turistien suosiossa.

Lomailijalle kaupunki tarjoaa rajattomat mahdollisuudet upeisiin kokemuksiin. Urheilun ystävälle kaupungista löytyy muun muassa maailmankuuluja jalkapallo, baseball ja golf –kenttiä. Kaupungissa joka sunnuntaina järjestettävät härkätaistelut ovat myös hieman erikoisempaa urheilua.Taiteen ystäville suositellaan Coyoacánin kaupunginosaa mistä maailmantietoisuuteen on ponnahtanut Frida Kahlo ja Diego Rivera. Kaupungissa on myös noin 160 museota, yli 100 taidegalleriaa ja noin 30 koserttitaloa. Mexico Cityn liikenne on erittäin vilkasta. Suosituin matkustustapa on hyvin toimiva metro, jota on myös maailman halvimmaksi tituleerattu metrojärjestelmä, kertalippu maksaa 2 pesoa eli alle 20 senttiä. Bussilla kulkeminen on hieman kalliimpaa, noin 2,5 pesoa.

Matka ajankohdista loppu kevät on vilkkainta aikaa. Kaupungin vuoden keskilämpötila on 12-16°C.Vuoden alhaisimmat asteet koetaan tammi-,helmikuussa, jolloin asteet voivat pudota jopa -5°C. Kesällä koetaan kuitenkin hellettä usein noin 32°C verran. Sadekausi koetaan kesä-lokakuussa.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
10.0
Yöelämä
10.0
Hintataso
10.0
Turvallisuus
10.0
Lapsiystävällisyys
10.0
Aktiviteetit
10.0
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *