Lissabon – Halvin lomakohde!

Portugalia on viime aikoina koetellut rajusti euroalueen finanssikriisi. Vaikka Portugali on aina ollut suomalaisille halpa kohde matkustaa, on tässä historiallisessa maassa nyt ennätyksellisen halpaa matkustaa! Sanotaankin että Portugal on tällä hetkellä maailman halvin lomakohde! No ainakin Euroopan halvin. Kestosuosikin Algarven sijaan kannattaakin suunnata Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin nyt kun maassa eläminen on ennätyshalpaa!

Shoppailua Lissabonissa

Yksi mukavimmista asioista, mitä Lissabonissa voi tehdä on shoppailla. Merkkivaatteita ja pienten muotivelhojen luomuksia voi löytää hyvinkin edullisesti ja varmasti alle Pariisin, Milanon ja Lontoon hintatason. Liikkeet ovat yleensä auki aamukymmenestä iltakymmeneen eli eurooppalaista tasoa myöhempään. Hyvä tapa tehdä erittäin edullisia ostoksia on persoonallinen kirpputori Feira da Ladra Campo de Santa clarassa. Suomen kirpputoreihin tottuneet voivatkin kokea pienen shokin huomatessaan, mitä kaikkea ihmiset myyvätkään! Perinteisiä kauppakortteleita ovat Baixa ja Chiado. Chiadosta löytyvät kansainväliset muotivaateliikkeet kuten Hugo Boss, Louis Vuitton sekä portugalilaisten designereiden pieniä liikkeitä. Kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni sunnuntaisin, mutta kaupungin laitamilla sijaitsevat suuret ostoskeskukset ovat auki viikon jokaisena päivänä.

Lissabonin ravintolat

Syöminen on portugalilaisen kulttuurin sydän, ja halpaa hintatasoa kannattaakin käyttää hyväkseen. Fine dining – paikkoja löytyy edellä mainitun Chiadon alueelta sekä Lapan trendikortteleista. Suurin osa turisteista suuntaa ruokailemaan Alfaman kaupunginosaan, joten itsenäinen matkaaja haluaa ehkä aluetta välttää. Hyvää ruokaa haluavian kannattaa välttää ”Fado-paikkoja” joissa esitetään perinteistä portugalilaista musiikkia. Fado-ravintoloissa asiakas maksaa lähinnä esityksestä, ruoan laadun kustannuksella.

Yöelämä ja hotellit

Yöelämä Lissabonissa on varsin laadukasta. Brasilialaisvaikutteisia caipinrinhoja tarjoillaan ympäri kaupungin, erityisesti Bairro Alton kaupunginosassa. Hyvän illallisen ja muutamien caipinrinhojen jälkeen kannattaa suunnistaa joko Parque das Naçõesin, Alcântaran tai linnan alueille jossa bileet jatkuvat pikkutunneille. Osittain taloudellisen tilanteen ja epävarmuuden takia rikollisuus on noussut viime vuosina, mutta erityisiä ”no-go” alueita ei Lissabonissa ole. Bairro Alton alueella kannattaa erityisesti yöaikaa noudattaa varovaisuutta sillä riskiä joutua ryöstetyksi on olemassa. Myös päivisin julkisissa kulkuvälineissä tulee lompakosta pitää kiinni sillä kuten muuallakin euroopassa, näpistykset ovat jengien hyvin organisoimia.

Backpackereille, nuorille sekä budjettimatkaajille löytyy paljon halpoja hostelleja ja yöpymispaikkoja. Kokeile Baixan eli vanhankaupungin ja Marques Pombal to Campo Pequenon eli ydinkeskustan halpoja hostelleja. Etukäteisvarausta ei yleensä edes tarvitse.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
10.0
Yöelämä
10.0
Hintataso
10.0
Turvallisuus
10.0
Lapsiystävällisyys
10.0
Aktiviteetit
10.0
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lissabon – Halvin lomakohde!

  1. Jepamies says:

    Sanos muuta, kyllä tunsi olonsa miljonääriksi tällänen satamatyöläinenki! kahvikuppi 50sn ja illallinen poikien kanssa yhteensä 30€ neljältä jätkältä. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *