Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta Yai sijaitsee Thaimaan läntisellä rannikolla, hieman Krabista etelään. Koh Lanta on trooppinen saari, jolla asuu tiivis muutaman kymmenen tuhannen ihmisen yhteisö. Alueen vesi on kirkasta ja rannat upean valkoisia. Rantoja riittää alueella 27 kilometriä. Suurin osa saaresta on välttynyt massaturismilta, paitsi pohjoisin alue Ban Prha Aen ympärillä saaren länsirannikolla. Saari on vuoristoinen, parhaimillaan yli 500 metriä korkea ja saarelta löytyy myös upeita sademetsiä.

Koh Lanta Yai on osa Koh Lanta saaristoa, johon kuuluu yli viisi kymmentä saarta joista vain 3 ovat asutettuja. Lanta Yai on turisteille kaikista helpoin ja suosituin saari. Myös suurin osa alueen 20,000 asukkaasta asuu Lanta Yailla. Alueen asukkaat ovat enimmäkseen Thai muslimeita, joiden tulon lähteitä ovat maatalous ja kalastus sekä nykyään matkailu.

Saari on pitkulainen pohjoisesta etelään läntisen rannikon ollessa suosituin turistialue. Sieltä löytyy asutusvaihtoehtoja kaikille budjeteille, paljon tekemistä ja hyvä valikoima baareja ja ravintoloita. Itäinen rannikko on paljon vähemmän kehittynyt ja se tarjoaakin kiinnostuneelle hyvän mahdollisuuden paeta muita turisteja ja turismilla itsensä elättäviä paikallisia. Itäinen rantaviivaa täyttää mangorvekasvillisuus ja hienot hiekkarannat lähestyessä saaren eteläistä kärkeä. Täältä löytyy myös Koh Lanta Old Town ja Sea Gypsy Village. Täällä on mahdollista tutustua Chao-Le väen elämään, johon turismi ei ole vaikuttanut juuri ollenkaan.

  • Lanta Old Town on pieni kylä Ko Lantan itäisellä rannikolla. Se on mielenkiitoinen sekoitus Thai kalastajia, Kiinalaisia kauppiaita ja Chao-Le yhteisöä. Monia vuosia sitten Ko Lanta Old Town toimi saaren kaupallisena keskuksena ja tarjosi turvallisen sataman Arabi ja Kiinalaisille kauppiaille. Nykyään se on alueen pääkaupunki, jossa sijaitsee posti, Buddhalainen temppeli ja sairaala. Old Town on hurmaava paikka, josta löytyy mukavia ravintoloita jotka usein sijaitseva paikallisten kodeissa. Muista ottaa kenkäsi pois!
  • Ban Saladan on alueen turistikeskus. Täältä löydät sukelluskoulut, matkatoimistot liikkumista varten, shoppailua ja pankit.
  • Khao Mai Kaew Caves tänne kannattaa tehdä päivän retki. Nämä upeat luolat pitävät sisällään stalagmiitteja, maanalaisia lähteitä ja upeita kalliomuodostelmia. Tarvitset oppaan, ja reissu maksaa noin 200 Bahtia henkilöltä. Mukaan kannattaa varata kunnon kengät!
  • Orchid nursery farm on nähtävä jos tykkääå kukista. Tänne pääsee parhaiten pyörällä tai moottoripyörillä. Maksu noin 30 bathia henkilöltä.
  • Koh Lanta Noi. Täältä et löydä turistioppaita tai kauppoja, mutta paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vuokraa pyörä ja nappaa lautta tai longtail-vene Saladan Pieriltä. Upea mahdollisuus tutustua paikalliseen elämään.

Koh Lanta Rannat

  • Kor Kwang. Upeaa hiekkaa ja kirkkaat vedet.
  • Klong Dao. Tästä on vuosien saatossa tullut alueen suosituin ranta, ja se tarjoaa yli kolme kilometriä valkoista hiekkaa ja kohtuullisen syvän rantaveden. Ranta ei suosiostaan huolimatta ole liian täysi, johtuen sen isosta koosta. Sijaitsee vain parin kilometrin päässä Saladan Pieristä. Rannan lähistössä on hyvä valikoima majoittumisvaihtoehtoja vaihdellen muutaman sadan ja muutaman tuhannen väliltä. Hyvä vaihtoehto niille, jotka arvostavat hiljaista rantaa ja hyviä palveluita.
  • Pra Ae (Long Beach) Saaren pohjoisella puolella sijaitseva upea kuunsirpin muotoinen neljäkilometriä pitkä ranta. Hijlainen mutta suosittu.
  • Klong Khong Tämän rannan viehättävyyttä lisää pieni joki vastapäätä rantaa ja vanha palmuplantaasi. Eteläisellä puolella on alue, johon paikalliset sitovat kalastusaluksensa. Kivinen pohja tekee tästä huonon rannan uimiselle mutta erittäin hyvän paikan auringonlaskun ihailua varten.
  • Kan Tiang Tämä on söpö pieni ranta, joka on vain kilometrin pituinen. Upeita koralleja snorklaajille ja luonnon puolesta yksi saaren kauneimmista.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
9.0
Yöelämä
8.0
Hintataso
8.5
Turvallisuus
9.0
Lapsiystävällisyys
9.0
Aktiviteetit
9.0
Rating: 8.9/10 (2 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *