Kesämatka Pariisiin

Pariisi

Pariisi kesällä

Opeteltiin koko pimeä talvi itsenäisesti ranskankieltä parin ystävättären kanssa, koska päätimme lähteä kiertämään ranskaa tänä keväänä ja pärjätä mahdollisimman vähän englannin kielen taidoillamme. Miesystäväni on itse vieraillut kaupungissa töiden ohella useitakin kertoja, sekä kehunut kyseistä kaupunkia, mutta ei ole koskaan päässyt sisälle kaikkeen siihen, mitä kyseinen valon kaupunki pystyy ehkä tarjoamaan. Juuri tästä me halusimmekin tyttöporukalla ottaa selvää, eikä matka todella koitunut pettymykseksi.

Pariisi on jo kauan ollut yksi maailman suosituimmista lomakohteista, mutta siitä löytyy siltikin yhtä monta tarinaa kuin löytyy matkailijoitakin. Ranskan 2,1 miljoonan asukkaan varsinaisessa metropolissa käy vuosittain yli 30 miljoonaa turistia. Viime kesänä läpikäyty Lontoo on huomattavasti suurempi Pariisiin verrattuna, mutta jos Lontoossa on tullut käytyä, niin sen verran voin ainakin sanoa vertailuksi, että jokaisen kaupungin keskusta kalpenee Pariisin rinnalla. Seine-joki halkoo kaupunkia luoden sille hyvin kaarimaisen piirteen ja itse joen yli kulkee yli kolmekymmentä vanhaa, sekä uutta siltaa. Silloista ylivoimaisesti kuitenkin vanhin on Pont neuf, se on nähnyt monta aikakautta ja kestänyt useita sotia. Pariisissa paras sekä nopein tapa kävelyn lisäksi on metro, joten heti saavuttua kannattaa ottaa selvää mistä voi ostaa metrokortin.

Ravintolat kattavat Pariisin katukuvaa mihin tahansa kantakaupungissa jalallansa astuukaan. Kävimme lounaalla sellaisessa paikassa kuin Rue Faubourg Saint-Denis, se on aivan metropysäkki Chateau d´eaun vieressä. Viidellä eurolla sai varsin kattavaa intialaista, ja eurolla naan-leivän. Pariisissa on euroopan parhaat ravintolat, mutta tähtien määrä ei omasta mielestäni aina kerro hinta-laatusuhdetta. Pariisin ravintolatarjonnasta löytyy niin paljon sellaisia paikkoja, jos vain jaksaa uskaltaa astua sisään, missä annoksista maksaisi mielellään enemmänkin kuin pyydetään.

Kävimme tietenkin ensimmäisien päivien aikana läpi kaikki tunnetuimmat nähtävyydet, jotta lopun ajasta pystyimme hyödyntämään varsinaisiin omiin toiveisiimme. Kuuluisat nähtävyydet jotka kävimme kuitenkin katsastamassa olivat Louvre, Versaillesin upea palatsi sekä kaunis Sacre Couer. Ensimmäiset kesää enteilevät helteet olivat näiden päivien aikana rantautuneet myös Pariisiin, joten jonottaminen nähtävyyksiin kävi keskipäivän saapuessa melko tukalaksi. Lämpötiloista ei kuitenkaan valitettu sen enempää. Pelkästään Versaillesin puistoalue on näkemisen arvoinen ja valtava, jos itse palatsi ei kiinnosta. Kävimme lyhyellä piknikillä kyseisessä puistossa, koska sinne pääseminen ei maksa mitään. Joka tapauksessa alueen tutkimiseen kannattaa varata yksi kokonainen päivä, muuten tulee kiirus.

Suurimpien turistinähtävyyksien jälkeen oli aika siirtyä sitten niihin kohteisiin, mihin tyttöporukalla helposti sorrutaan, eli shoppailuun. Pariisi on tunnetusti muodin mekka, sieltä voi löytää kaikki maailman huippusuunnittelijoiden liikkeet. Jos kuitenkaan huippumuoti ei niinkään kiinnosta, niin Pariisi tarjoaa myös laajan valikoiman kirpputoreja, missä valikoima kaikelle oletetusti on laaja. Ystäväni löysi läjän vanhoja julisteita mitkä luulen olevan peräisin jostain kahvilasta 50-luvun ajalta, varsin ihana löyty asunnon sisustamiseen. Kirpputorit olivat muutenkin kotimaisiin verrattuna erittäin tunnelmallisia ja perinteikkäitä, niissä vietti helposti useitakin tunteja ihan vain nauttiakseen auringosta ja vähemmän turisteille tarkoitetusta meiningistä.

Vaikkakin suurista ponnisteluistamme huolimatta itse kielen käyttö jäi kokonaisuudessaan melko latteaksi, Pariisissa kuitenkin pärjää varsin mainiosti englannilla, huhut siitä ettei kukaan ranskassa puhuisi muuta kuin ranskaa ovat ainoastaan myyttejä.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
10.0
Yöelämä
10.0
Hintataso
10.0
Turvallisuus
10.0
Lapsiystävällisyys
10.0
Aktiviteetit
10.0
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *