Kaupunkikohde: Osaka

Japaniin suuntautuva matkailu on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Kiitos Finnairin lähes päivittäisten vuorojen Tokioon, Osakaan ja Nagoyaan, on Japaniin matkustaminen Suomesta helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Osaka on vähemmän tunnettu suurkaupunki suomalaisille, mutta täysin syyttä suotta. Vaikka kaupunkia on pidetty jopa hieman tylsänä bisneskaupunkina, on se kaikkea muuta. Tässä pieni matkaopas Japanin toiseksi suurimpaan asutuskeskukseen.

Osakaa pidetään yleisesti Japanin toiseksi suurimpana kaupunkina. Tämä ei aivan täysin pidä paikkansa, sillä Tokion lähellä sijaitseva Yokohama on asukasluvultaan suurempi, mutta Osaka ja sitä ympäröivä Kansain alue on Japanin toiseksi suurin asutuskeskus ja samalla yksi maailman suurimmista. Kansain alueella asuukin 18 miljoonaa ihmistä. Finnair lentää uudelle ja nykyaikaiselle, keinotekoiselle saarelle rakennetulle Kansain lentoasemalle, joka sijaitsee 40 kilometrin päässä Osakan asemasta.

Halvin tapa päästä lentokentältä keskustaan on lentokentältä lähtevä Nankai Rapid Service – junayhteys. Matka Etelä-Osakan keskustaan Nambaan kestää 42 minuuttia ja maksaa 890 jeniä. Mikäli aiot aktivoida Japan Rail Pass – junakortin, voit matkustaa JR Haruka yhteydellä ilmaiseksi.

Toisin kuin Tokio, joka koostuu useista kymmenistä eri keskuksista, voi Osakan jakaa pohjoisen(kita) ja eteläisen(minami) puolen alueisiin. Karkeasti mutkia oikoen pohjoisessa ovat suuret rautatieasemat sekä valtaosa kaupungin business-elämästä, etelän ollessa pyhitettynä shoppailulle, ravintoloille ja baareille.

Pohjoinen Osaka

Junaliikenne muualta Japanista saapuu joko Osakan tai Shin-Osakan asemalle. Suurelle Osakan asemalle saapuvat pikajunat ja Shin-Osaka asemalle luotijunat. Shin-Osaka on muutaman pysäkin päästä varsinaisesti Osakan asemasta. Aseman alla on suuri Umedan maanalainen ostosalue sekä sen ympärillä loisteliaita hotelleja sekä isoja kauppakeskuksia. Aseman aivan vieressä on noin Stockmannin kokoinen elektroniikkaan keskittynyt Bic Camera – ostoskeskus, josta voi tehdä hyvin halpoja tax-free ostoksia. Vaikka Pohjoisen Osakan alueelta löytyykin monia kauppoja, ravintoloita ja baareja, niin kannattaa illan tullen suunnata kohti Etelä-Osakaa. Matkan voi joko taittaa kymmenessä minuutissa metrolla tai vaihtoehtoisesti kävellä kolmessa vartissa joka on varsinkin yöaikaan huikea kokemus ympärillä levittäytyvin pilvenpiirtäjien ansiosta. Japan Rail Passia käyttävät voivat ilmaiseksi matkustaa Osakan asemalta Loop Line – linjalla Tennojin asemalle, josta vaihto JR Namba – linjalla Namban asemalle. Näin matkan voi taittaa ilmaiseksi.

Eteläinen Osaka

Etelä-Osaka levittäytyy Namban asemalta Shinsaibasille, ja siitä vielä eteenpäin kohti pohjoista. Namban asemalta alkaa usean kilometrin pituinen Dotomborin katettu ostoskatu, jossa päivittäin aikaansa viettävät sadat tuhannet paikalliset ja turistit. Näky onkin huima, sillä luotisuoran ostoskadun päällystävät kymmenet tuhannet ihmismassat. Osakan kuuluisin paikka, Nipponbashi sijaitsee Dotomborin kadun puolivälin tienoilla. Tämä silta muodostaa aukion, jota ympäröivät kymmenet valtavat neon-väriset mainostaulut. Tätä pidetään koko Osakan keskuksena. Paras tapa tutustua alueeseen onkin vain kävellä vailla päämäärää ja katsoa mitä kaikkea mielenkiintoista vastaan tulee.

Amerikamura

Muutaman korttelin päässä, suuren tien toisella puolella Dotomborin ostoskadusta sijaitsee Amerikamura eli amerikkalainen kylä. Nimensä mukaisesti alueella on paljon ulkomaalaisia, vapaudenpatsas sekä iso osa Osakan yöelämästä. Alueelta löytyykin baareja ja klubeja joka makuun ja suurin osa juottoloista eivät rasita kukkaroa liikaa, sillä alue on myös japanilaisten nuorten suosiossa. Hyvät drinkit saakin keskimäärin alle kymmenellä eurolla ja illallisen syö parilla kympillä.

Osaka sijaitsee keskellä Japania

Osakan parhaimmista puolista on sen keskeinen sijainti. Kun ostat ennen Japaniin lähtöä Suomesta Japan Rail Passin, voit matkustaa joko viikon, kaksi tai kolme lähes kaikilla pikajunilla ja Shinkansen – luotijunilla(nopeinta Nozomia lukuunottamatta) niin paljon kuin haluat. Päivämatkan päässä ovat Hiroshiman atomipommimuseo (puolitoista tuntia luotijunalla), Himejin linna(puoli tuntia luotijunalla) sekä kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokas entinen pääkaupunki Kioto (puoli tuntia paikallisjunalla tai vartti luotijunalla). Lisäksi kannattaa tutustua vieressä sijaitsevan Koben alueeseen(20 minuuttia paikallisjunalla tai muutama minuutti luotijunalla) jossa sijaitsee suuri Chinatown.

Vinkkejä Osakaan

Matkusta Osakaan, lennä pois Tokiosta

Kun ostat lentoliput, varaa meno Osakaan ja paluu Tokiosta. Paluu eri kaupungista on yleensä saman hintainen ja jopa edullisempi. Hanki myös viikon Japan Rail Pass – junapassi. Tutustu Osakan nähtävyyksiin ja kun haluat vaihtaa maisemaa, aktivoi junapassi ja matkusta Japani läpikotaisin luotijunalla. Viimeisenä päivänä saavu Tokioon, vietä vielä viikko maailman suurimmassa kaupungissa ja lennä takaisin Suomeen.

Täältä löydät Japanin halvimmat hotellit!

Japanin halvimmat hotellit löytyvät Shin-Imamiyan alueelta. Asemalle pääsee Osaka Loop Linellä. Alue on japanilaisten standardien mukaan törkyinen ja vaarallinen, mutta silti todennäköisesti turvallisempi kuin Helsingin keskusta tai lähiöt. Aseman kupeesta löytyy vaatimattomia, mutta perusmukavuudet(tatami/sänky, tv, jääkaappi) sisältäviä hotelleja, joissa yö maksaa alkaen 10 euroa. Huomioi että kaikki hotellit eivät majoita ulkomaalaisia ja suurin osa hotelleistä ei hyväksy naisia asiakkaiksi. Japaninkielen taito tarpeen. Älä lähde harhailemaan asemalta etelään, etenkään yöaikaan. Shin-Imamiyalta kävelee puolessa tunnissa Namban alueelle tai vaihtoehtoisesti matkan taittaa kymmenessä minuutissa junalla.

Tobitan punaisten lyhtyjen alue

Lähistöltä löytyy myös katsastamisen arvoinen punaisten lyhtyjen alue, vaikka ei sieltä mitään ostaisikaan. Tämä usean korttelin kokoinen Tobitan alue koostuu kaksikerroksisista omakotitaloista, joissa kuistilla istuvat naiset kilpailevat katseillaan ohi kävelevien bisnesmiesten huomiosta. Vaikka prostituutio on Japanissa kielletty, on asiaa kierretty Tobitassa tarjoamalla erityisiä ”tee-seremonioita”. Naisten vieressä istuvat vanhemmat obasanit, joiden kanssa tee-hetken hinnasta neuvotellaan. Varaudu maksamaan puolen tunnin sessiosta vähintään 10 000 jeniä. Varoitus! Kuvien ottaminen ehdottomasti kielletty! Älä ota edes matkapuhelinta esille alueella. Japanilaisen mafian miehet vartioivat aluetta tiiviisti. Älä pysähdy, ellet halua jäädä solmimaan kauppoja. Kävele alueen läpi vain kerran ja jatka sitten matkaasi.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
0.0
Kulttuuri
0.0
Yöelämä
0.0
Hintataso
0.0
Turvallisuus
0.0
Lapsiystävällisyys
0.0
Aktiviteetit
0.0
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *