Himos mökit ja matkailu


Jämsässä sijaitseva Himos tarjoaa lomaelämyksiä vuoden ympäri. Talvella suosittu hiihtokeskus muuttuu säiden lämmetessä golfia, perhetapahtumia ja erilaisia kesäurheilulajeja. Himoksen helppo sijainti houkuttelee lomailijoita niin Etelä- kuin Keski-Suomestakin.

Etäisyydet:

Jämsä 9 km
Helsinki 220 km
Tampere 95 km
Turku 250 km
Jyväskylä 55 km

Himoksen vuokramökit

Himoksen alueelta löytyy mökkitarjontaa luksushuviloista perinteisiin, mutta tasokkaisiin hirsimökkeihin asti. Oman vaatimustasonsa mukaisesti voi valita mökin tärkeimmillä varusteluilla. Upeat järvimaisemat, kotoisat mökit, sekä kaikki Himoksen palvelut ovat lähietäisyydellä.

Luksusmökit Länsihuipun kupeessa

Luksusmajoitusta kaipaavalle sopii varmasti laadukas hirsihuvila Länsihuipun kupeesta. Voit nauttia upeista maisemista ja kaikista mukavuuksista Joutsenkartano – huviloissa. Ensimmäiselle rinteelle on matkaa noin 300 metriä, ja kaikki alueen palvelut ovat lähietäisyydellä. Miljöö on loistava perheellisille, sillä lapsilla riittää puuhaa mökin pihassakin. Joutsenkartano – huviloiden koot vaihtelevat 6 henkilön makuupaikoista 8 henkilöön asti.
Varusteluihin sisältyy muun muassa keittiö astiapesukoneineen, elektorniikkalaitteita, sauna, sekä tilava terassi ja grillausvälineet.

LomaHimoksen majoitusvaihtoehdot

LomaHimos puolestaan tarjoaa paljon erilaisia mökkejä kaiken kokoisille seurueille. Kaikki mökit ovat hyvällä paikalla palveluiden keskellä, tarjoten kauniit luonnonmaisemat. Mökit ovat hyvin varusteltuja, ja vaihtoehtoja löytyy 4 – 10 henkilön majoitukseen.
LomaHimoksen palveluihin kuuluu myös idyllinen savusauna, joka on kaikkien varattavissa. Se sijaitsee kätevästi rinteiden lähettyvillä. Saunan piilopirtti sopii myös kokoustamiseen, ja mahduttaa ainakin 20 hengen seurueita. Kabinetissa on myös ruokailumahdollisuus ja välttämättömät kokoustarvikkeet. Saunan vuokraan kuuluu tuvan ja saunan käyttö, pyyhkeet, sekä siivous. Hinnat pysyvät välillä 250 – 336 €. Saunan voi vuokrata joko 3 tunniksi, tai koko illan ajaksi.

Villa Hiidenmäki – rauhaa ja yksityisyyttä kaipaaville

Rauhaa rakastavan suosikkipaikaksi sopii Villa Hiidenmäki, joka sijaitsee vain 7 km päässä Himoksen keskuksesta. Kaunis huvila luonnon helmassa sopii niin perheille, kuin vaikka yritysten vapaaseen käyttöön. Villa Hiidenmäessä on erinomaiset puitteet kokoustamiseen, ja tyylikkäät tilat vanhanajan tunnelmaan yhdistettynä toimivat loistavasti. Toinen hirsimökeistä, Kalliola, on rakennettu 1900 – luvun alussa. Sen lumoavat vanhat uunit ja tyylikäs sisustus saavat olon kotoisaksi. Myöskään mukavuudenhaluisia ei ole unohdettu, ja Kalliolassa onkin täysivarustelut kaikkine tekniikkalaitteineen. Uusi, juuri rakennettu huvila on Jukola, josta ei tilaa tai mukavuuksia puutu.

Himosrantahovin suuret mökit

Himosrantahovi tarjoaa lomapalveluita ja majoitusta joka lähtöön. Suuri kaksikerroksinen huvila sopii suurelle porukalle, sekä yritysryhmien käyttöön. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, vain kivenheiton päässä Himoksen palveluista ja tapahtumista. Varustetaso on korkea, ja huvila sopii vaativampaankin makuun.

Himoksen hotellit

Himoksen läheisyydessä on monia hotelleja kaikenkokoisille porukoille. Kaikkein keskeisimmällä paikalla lieneekin Himos Hotelli, jossa on 28 viihtyisää kahden hengen huonetta, sekä 26 pienempää hyttihuonetta edullisempaan hintaan. Hyteissä on makuupaikat 3 – 6 henkilölle. Hotellissa on myös saunamahdollisuus joka ilta. Himos Hotelli sijaitsee aivan Himos Areenan vieressä, kaikkien palveluiden keskellä.

Rantamotelli Patalahti – edullista yöpymistä

2 – 4 hengelle majoitusta tarjoava Rantamotelli Patalahti, joka sijaitsee noin 4 km päässä Himoksen tärkeimmistä palveluista. Motellin uusitut huoneet sopivat vaatimattomaan makuun, eivätkä hinnat päätä huimaa.

Hotelli Jämsä

Hotelli Jämsässä majoittuu kätevästi 2 km matkan päässä Jämsän keskustasta. Himoksen alueelle matkaa on 10 km. Liikemiesten suosimassa hotellissa on 74 huonetta, sekä vaativaan makuun sopiva sviitti. Suurimpiin huoneisiin mahtuu 4 henkilöä.

Himos laskettelu & rinteet

Talvilomalaiselle tärkeintä on hyvät laskettelu – ja hiihtomahdollisuudet. Himoksella on yhteensä 21 rinnettä, joista korkein on 950 metriä. Suurin korkeusero rinteiden välillä on 151 metriä. Huipulle pääsee 15 hissillä, joista kaksi on tuolihissejä. Rinteitä huolletaan tehokkaasti, ja niiden lumettaminen aloitetaan heti pakkasten tultua. Aukioloissa on säävaraus, ja kaikki rinteet avataan mahdollisimman aikaisin.

Himoksen pohjoisrinteet

Pohjoisrinteillä sijaitseva päärinne on suosituin laskettelureitti, joka vaihtelevine kumpuineen tarjoaa iloa kaiken tasoisille laskijoille. Vauhdikkaampaa menoa tarjoaa Jussin jyrkäksi ristitty rinne, josta turhan kokemattoman ei kannata uskaltautua alas. Hieman helpompaa haastetta kannattaa testailla Päivin kaarteessa, joka sopii uskallustasosta riippuen uusillekkin laskettelijoille.
Hyppyreiden ystävä ihastuu Mountain Dew Snow Parkiin ja Streettikseen, jonka kumpurat eivät jätä ketään kylmäksi! Ratoja on juuri uudistettu, joten ne ovat nyt entistä pidempiä ja tarjoavat enemmän tilaa temppuiluun. Myös aloitteleville freeraidereille on vaihtoehtoja, sillä Snowride-ralliraitissa, sekä Streettiksessä on helpompia kumpuroita ensikertalaisille.

Hiihtokoulurinteet aloittelijoille

Aloittelijoiden kannattaa suunnata hiihtokoulurinteeseen, jossa niin lapset kuin aikuisetkin oppivat uuden talviharrastuksen salat. Peikonrinne, Joonan kumpu ja lasten ikisuosikit Murri ja Mökö sopivat aloittelijoiden harjoitteluun. Niille noustaan ilmaishisseillä, joista helpoimpia ovat Peikkomatto ja Peikkonaru.
Jos kuitenkin kaipaa ammattilaisen opastusta, Himoksen hiihtokouluun kannattaa tutustua. Se sijaitsee länsirinteillä, ja alkeisopetusta saa Peikonrinteessä. Opetukseen voi suunnata vaikka koko perheen voimin, ja oppitunteja pidetään niin laskettelusta, lumilautailusta, telemarkista kuin maastohiihdostakin.
Hiihtokoulu tarjoaa hauskaa tekemistä myös isoille porukoille, kuten firmoille, ja ohjelmistossa on esimerkiksi lumigolfia.

Himoksen hiihtoladut

Laadukkaat hiihtoladut jatkuvat Jämsän latuverkostoon asti, ja osalla laduista voi myös luistella. Maastohiihtäjiä ilahduttaa myös Pohjoisrinteiden huipulla oleva valaistus, joka takaa lenkin tekemisen myös pimeän koittaessa. Latujen varsilla on lukuisia nuotiopaikkoja taukohetkiin, joissa omia eväitä voi nauttia kaikessa rauhassa.

Himos kesäaikaan

Himos ei suinkaan ole turha paikka kesälläkään, sillä se on suosittu karavaanareiden keskuudessa. Himoksella onkin reilu 180 sähköllä varustettua asuntovaunupaikkaa, ja länsirinteiltä löytyy jopa satelliittipaikat. Kesäisin järjestetään myös monia koko perheen tapahtumia, kuten konsertteja, teatteria ja liikuntaa. Myös suositut festivaalit, kuten The Voicen Juhannus festivaali keräävät juhla kansaa ympäri Suomea. Tapahtumat järjestetään useimmiten Himos Areenalla, joka tarjoaa myös seminaari-tilojen vuokrausta yrityksille. Myös ruoka- ja juomatarjoilut pyynnöstä.
Mönet Himoksen yhteistyökumppanit tarjoavat myös viihtyisiä elämyspalveluita, kuten kalastusta, melontaa, soutamista, värikuulasotaa, ja paljon muuta!

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
0.0
Kulttuuri
0.0
Yöelämä
0.0
Hintataso
0.0
Turvallisuus
0.0
Lapsiystävällisyys
0.0
Aktiviteetit
0.0
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
This entry was posted in Lomamökit, Majoitus, Matkakohteet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *