Chongqing – Finnairin uusi Aasian kohde

Chongqing on Kiinan suurin kaupunki. Moni ei ole kaupungista kuullutkaan, sillä vielä muutama vuosikymmen sitten Chongqing oli uinuva pieni kalastajakaupunki kahden joen risteyksessä. Nyt muutama vuosikymmen myöhemmin tämä Tiibetin ylänköjen rajalla sijaitseva kaupunki on muuttunut yhdeksi maailman suurimmista metropoleista. 32 miljoonaa asukasta ja valtava rakennusbuumi on vaikuttavaa katseltavaa, ja kaupungissa on myös vilkas yöelämä sekä kiinalaisen kansanviisauden mukaan maan kauneimmat naiset! Finnair aloittaa suorat lennot Chongqingiin ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä vuoden 2012 alussa.


Chongqing on vaikuttavan näköinen kaupunki. Hieman New yorkin Manhattania muistuttavan keskustan alueella asuu neljä miljoonaa ihmistä. Koko metropolialueella ihmisiä on pakkautunut peräti 32 miljoonaa! Tahti on kiihtyvä, sillä lähialueilta ja kauempaakin maaseudulta ihmisiä virtaa töiden ja paremman elämän toivossa kaupunkiin päivittäin tuhansia. Kaupungin läpi virtaa kuuluisan Yangtse-joen sivuhaarajoki Jialing. Valitettavasti kaupunki ja joki on myös tunnettu saasteistaan, ja nopean muuttovirran seurauksena kaupunki kärsii pahoista ilmansaasteongelmista ja kaatopaikkojen puutteesta. Chongqingilla on myös merkittävä osa Kiinan historiaa, sillä kuuluisa kommunisteja vastustanut, ja myöhemmin Taiwanin perustanut sotajohtaja Chiang Kai-Sek piti kaupungissa tukikohtaansa toisen maailmansodan aikana. Kaupunkia myös pommitettiin ravoisasti sodan kiihkeimpinä vuosina.

Hienoja maisemia ja huikeita kulttuuriaarteita

Vaikka moni voisi sanoa Chongqingin olevan pilalle rakennettu, löytyy lähistöltä huikeita luonnon muokkaamia maisemia sekä UNESCO-perintökohteita. Yksi kuuluisimmista turistikohteista on Kolmen rotkon kaunis kanjonialue sekä jättimäiset Dazun-patsaat, joista vanhimmat on hakattu kiveen 1400 vuotta sitten ja kuuluvat UNESCON maailmanperintökohteiden listalle.

Chongqing on kulinaristinen paratiisi

Kiinalaisessa kulttuurissa ruokailu ja yhdessä syöminen ovat tärkeässä osassa. Tämä tuntuu korostuvan erityisesti Chongqingissa, sillä perheillä on tapana käydä yhdessä syömässä ravintoloissa tilaten jopa kymmeniä eri aterioita ja jakaa niitä keskenään. Ruokaa myös ”laitetaan” yhdessä, sillä Chongqingia pidetään Kiinan ”Hot Pot” – pääkaupunkina. Tämä alunperin Mongoliasta tullut ruokalaji on äärimmäisen herkullinen. Kiehuvaan liemeen dipataan niin kasviksia kuin lihaakin ja ateria huuhdotaan alas kiinalaisella oluella tai riisiviinalla. Hot Pot onkin kuin aasialainen fondue.

Liikkuminen kaupungissa

Chongqing on valtava kaupunki. Siellä on helppo eksyä, sillä alue on hyvin mäkinen, ja kiintopisteet kuten suuret pilvenpiirtäjät eivät välttämättä näy laaksoihin. Unohda pyöräily ja yksityisautoilu sillä Chongqingissa on todella hyvin järjestetty ja halpa julkinen liikenne. Metro ja junat ovat turistille paras vaihtoehto, mutta myös bussiliikenteen logiikan oppii nopeasti.

Matkusta Chongqingiin nyt!

Chongqingissa kannattaa käydä nyt, kun turistit eivät vielä ole sitä löytäneet. Kaupunki on loistava esimerkki kiinalaisesta tehokkuudesta ja hyvin monipuolinen turistikaupunki. Tällä hetkellä pääosa turisteista on kiinalaisia, sillä kaupunki on erittäin suosittu lomakohde varsinkin kansallisten lomien aikaan. Hotellihuone hyvältä paikalta voi sesonkiaikojen ulkopuolella irrota jopa 30 yuanilla. Lentoaika Helsingistä Chongqingiin tulee olemaan noin 7-8 tuntia. Mene nyt ennenkuin muut huomaavat tämän salatun aarteen!

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
10.0
Yöelämä
10.0
Hintataso
10.0
Turvallisuus
10.0
Lapsiystävällisyys
10.0
Aktiviteetit
10.0
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *