Bangkok, Thaimaa

Wat Arun, Bangkok

Wat Arun, Bangkok

Bangkok on mystiikan, elämän ja vastakohtien kaupunki. Hymyilevät ihmiset, ostoskadut, kanavat, joet, temppelit ja sykkivä yöelämä luovat tunnelma, jollaista saa muualta hakea.

Useiden arvostelujen mukaan Bangkok ei ole kaunis kaupunki, mutta kauneus lienee katsojan silmässä. Hieman kaoottisen oloinen kokonaisuus, hurja liikenne ja läkähdyttävä kuumuus saattavat häiritä herkimpiä, mutta maailmanlopun meiningistä innostuvat jättävät sydämensä Bangkokiin. Se on kiehtova kaupunki, joka ei jätä matkaajaa kylmäksi.

Yli 11 miljoonan asukkaan Bangkok on selkeästi ja ylivoimaisesti Thaimaan suurin kaupunki. Sen kansainvälinen lentoasema on yksi Aasian vilkkaimmin liikennöidyistä.

Nähtävyyksistä

– Smaragdibudha ja The Grand Palacen alue
The Grand Palace on hiukea muurien ympäröimä temppelialue, jonka noin neliökilometrin laajuiselle alueelle mahtuu hieman yli 100 rakennusta. Rakennukset ovat osa kuninkaallista temppelikompleksia ja niiden pinnat ovat pääosin mosaiikeilla päällystettyjä. The Grand Palacen alueella ovat aikoinaan asuneet kuningas ja hallituksen päättävä elin.

The Grand Palacen muurien sisäpuolelta löytyy myös legendaarinen smaragdibuddha, sekä Wat Phra Kaeon temppeli. Wat Phra Kaeossa istuvaa smaradibuddhaa kutsutaan koko Thaimaan suurimmaksi kalleudeksi. Smaragdibuddja on varsin pieni: Vain noin 66 senttimetriä korkea ja 48 senttimetriä leveä. Sitä ympäröivät kimaltavat koristeet ja kultaesineet, jotka tekevät smaragdibuddhasta lähes näkymättömän.

– Wat Po
Lisää temppelikokonaisuuksia! Wat Po on koko Thaimaan suurin temppelirykelmä. Tämän alueen muurien sisäpuolelta löytyy 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea kultabuddha. Nykyisin Wat Phota käytetään koulutuskeskuksena, jossa koulutetaan Thaimaan parhaat hierojat.

– Wat Arum
Wat Arun on kaunis 67 metriä korkea temppelirakennus aivan Chao Phraya -joen rannalla. Nimi Wat Arum tarkoittaa suomeksi Aamunkoiton temppeliä. Kaikki temppelin tornien kivipinnat on peitette posliinin palasilla ja simpukan kuorilla.

– Patpong
Patpong on vanha ”tyttökatu”, joka on kuitenkin muuttunut vuosien varrella siistimmäksi. Yöaikaan Patpong on turistien markkinakatu, josta löydät paljon halpoja piraattituotteita.

– Lumphini-puisto
Aivan Bangkokin keskellä sijaitseva Lumphini-puisto lumoaa vehreydellään ja kiireettömyydellään. Lumphini-puisto on myös paikallisten asukkaiden suosiossa, etenkin aamuisin. Puistoalueen lampiin pääset tutustumaan tarkemmin soutu- tai polkuveneellä.

– Khao San Road
Khao San Road on aina pullollaan turisteja. Kuuluisa ostoskatu tarjoaa mitä vain aina viisumeista ja koruista kummallisiin ruokalajeihin.

Shoppailu Bangokissa

Thaimaa on halpoja löytöjä etsivälle suoranainen paratiisi. Tavallisimpia tuliaisia ovat elektroniikka, keramiikka, korut, vaatteet ja kengät.

Huomaathan, että Thaimaan toreilla tinkiminen on jopa suositeltavaa. Usein ensimmäinen, toinen tai kolmaskaan mainittu hinta ei jää lopulliseksi. Käytä siis tilanne hyväksi, tinkaa kunnolla, mutta pidä hymy mukanasi. Hyvä käytös ja ystävällisyys ovat arvossaan – ja kauppias saa lopulta varmasti vähintään haluamansa hinnan.

– Central World
CentralWorld on Bangkokiin juuri rakennettu ostoskeskusten jättiläinen. Tähän 830 tuhannen neliömetrin mammuttiin mahtuu yli 500 kauppaa, 50 ravintolaa ja 21 elokuvateatteria. Ostoskeskuksessa on oma keilarata, Learning Centre -oppimisaluea ja lapsille suunnattu lastenalue. CentralWorld on 30 prosenttia suurempi kuin yksikään Bangkokin keskustan ostoskeskuksista ja se pitää sisällään lisäksi koko Aasian suurimman supermarketin!

– Keskustan ostoskeskukset
Hinnat ovat sopusuhtaiset, tavara laadukasta ja kaupat helposti saavutettavissa. Muun muassa Emporium, Siam Paragon ja MBK ovat suosittuja ostoskeskuksia.

– Chinatown
Chinatown on nimensä mukaisesti kiinalaisten siirtolaisten asuttama alue, jossa shoppailija voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä ja tingata mielinmäärin. Chinatown on kuuluisa kultaliikkeistään ja torikaupoistaan. Suosioon on noussut myös alunperin varastetun tavaran kauppaan erikoistunut Thieves Market eli varkaiden markkinat. Nykyään kauppiaat ovat pääosin rehellisia. Tarjolla on paljon antiikkia.

Matkustaminen

Thaimaan kaikki tiet ja junat vievät Bangkokiin. Lentokoneella Suomesta matka kestää noin 10 tuntia. Lentokenttiä kaupungissa on kaksi: Don Muang, joka käsittelee vain kotimaanlentoja, sekä Suvarnabhumin kansainvälinen lentokenttä. Kenttä on 25 km Bangkokista itään ja 125 km Pattayasta länteen. Helpoin tapa kentältä kaupunkiin on julkinen taksi. Älä ota limusuunitaksia heti tullin jälkeen tai piittaa kyytejä tarjoavista sekalaisista vipeltäjistä, sillä tästä palvelusta veloitetaan ainakin kaksinkertainen hinta; sen sijaan suuntaa ulos ja ota sieltä taksi jonosta. Tiskillä tulkataan määränpääsi thaiksi ja saat kaksi lappua, joista pieni ojennetaan kuskille ja iso säästetään. Kuitista löytyy ohjeet valituksen tekoon, jos taksin kuljettajasta aiheutuu ongelmia. Valitukset vaikuttaa kuljettajan luvan saantiin.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
10.0
Kulttuuri
7.7
Yöelämä
9.7
Hintataso
8.7
Turvallisuus
8.3
Lapsiystävällisyys
9.3
Aktiviteetit
10.0
Rating: 9.1/10 (3 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *