Bali lennot, nähtävyydet ja hintataso

Indonesiaan kuuluva Bali sijaitsee Intian valtameren ja Jaavanmeren välissä. Balin monipuoliset maisemat ovat sekoitus valkeahiekkaisia palmurantoja, tulivuoria, trooppisia metsiä ja vihreitä riisiterasseja. Paras aika matkustaa Balille on huhtikuusta syyskuuhun, sillä tällöin sataa vähiten. Lämpötila saarella on vuoden ympäri +30 asteen tuntumassa.

Lennot Baliin

Suomesta Balille ei tehdä suoria lentoja, joten saarelle on lennettävä esimerkiksi jonkun aasialaisen suurkaupungin kautta. Hyvä vaihtoehto on Kuala Lumpur, josta AirAsia lentää Balille noin 50 eurolla.

Balin nähtävyydet

Bali on omalaatuinen ja monipuolinen matkakohde, jollaista ei varmasti löydy muualta maailmasta. Etelä-Balilta löytyvät saaren kuuluisimmat hiekkarannat, ja tänne kannattaa lähteäkin viettämään rantalomaa. Kuuluisin paikka on Kuta Beach, jonka pitkä palmujen reunustama ranta sopii hyvin auringonottoon ja mahtavat aallot surffailuun. Iltaelämää etsivien kannattaa suunnata Kutalle, sillä sen kaduilla on lähes loputtomasti ravintoloita ja baareja. Rauhallisempaa rantalomaa voi viettää esimerkiksi Sanurissa tai Nusa Duassa.

Keski-Balilla sijaitsevasta Ubudista on kasvanut suosituksi matkailijoiden keskuudessa. Siellä voi ihastella lukuisia taidegallerioita, katsella tanssiesityksiä, nauttia ehkäpä koko Balin herkullisimmasta ruuasta ja rentoutua lukuisissa hienoissa hoitolaitoksissa, jotka tarjoavat mm. hierontoja ja kylpyjä. Kaupungista löytyy myös tutustumisen arvoinen Monkey Forest -temppeli. Ubud tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet ja hinnat ovat Kutaa alhaisemmat. Kaupoissa myydään vaatteita, puu- ja kiviveistoksia, astioita, maalauksia, matkamuistoja jne. Ubudista käsin on hyvä tehdä retkiä lähikyliin, ja nähdä todellista balilaista elämää.

Ubudista lähtee useita luonnonkauniita reittejä kohti pohjoista. Matkalla näkyy idyllisiä pikkukyliä, temppeleitä, puuveistämöitä, taidegallerioita ja vihreitä riisiterasseja. Tie nousee ylöspäin ja pian ilmakin muuttuu viileämmäksi. Matkalla voi yöpyä esimerkiksi Munduk -nimisessä kauniissa vuoristokylässä (esim. Puri Lumbung Cottages), josta voi tehdä kävelyretkiä lähiympäristöön tai käydä ihailemassa vesiputousta.

Pohjois-Balilla sijaitsee saaren toinen tunnettu rantalomakohde Lovina, joka on Kutaa selvästi rauhallisempi. Kohde on tunnettu delfiineistä, jotka tulevat joka aamu hyppelemään Lovinan edustalle. Auringonnousun aikaan Lovinasta lähteekin kymmeniä turistiveneitä näitä otuksia ihailemaan. Pohjois-Balilta (Singarajasta etelään päin) löytyy myös upea GitGit -vesiputous viidakon keskeltä.

Koillis-Balilla mahtava tulivuori valtaa maisemat, jotka eivät ole yhtä vihreät kuin muualla Balilla. Gunung Batur -kraatterille pääsee kiipeämään järjestetyillä retkillä, ja sieltä avautuvat upeat maisemat kraaterijärvelle. Itä-Balin vihreät riisiterassimaisemat ovat kuin suoraan taideteoksesta tai satukirjasta. Idyllisessä Tirtaganga -kylässä voi vierailla vesipalatsissa tai käydä oppaan johdolla kävelemässä riisiterasseilla.

Lukuisat temppelit tarjoavat myös nähtävää ja koettavaa. Kuuluisimmat ovat järven rannalla sijaitseva kaunis Ulun Danu Bratan, vuorenrinteellä sijaitseva suurin ja pyhin Besakih sekä etelän jylhien maisemien Uluwatu.

Balin hintataso

Vaikka hintataso Balilla on viime vuosien aikana noussut selvästi, on saari silti edelleen edullinen matkakohde. Ruokailu ravintolassa maksaa noin 2-7 euroa. Parasta ruokaa saa ehdottomasti Ubudista, jonka sanotaankin olevan kulinaristien mekka. Erinomaisia ravintoloita Ubudissa ovat esimerkiksi Nomad ja Wayan Café.

Yöpymiseen Balilta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen hintaluokkaan. Kutalla hinnat ovat esimerkiksi Ubudia korkeammat ja hotellit usein täynnä. Vaatimattomassa mutta perussiistissä hotellissa yö maksaa noin 15 euroa (esim. Dewa Bungalows). Balilta löytyy myös uskomaton määrä hienoa ja kalliita luksushotelleja kuten Kupu Kupu Barong Villas ja Amanusa. Yksi yö näissä luksushotelleissa saattaa maksaa jopa 600 euroa.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
9.8
Kulttuuri
9.0
Yöelämä
9.2
Hintataso
9.6
Turvallisuus
8.8
Lapsiystävällisyys
7.6
Aktiviteetit
10.0
Rating: 9.1/10 (5 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bali lennot, nähtävyydet ja hintataso

  1. Matkaaja says:

    Balilla vietetty aika oli yksi elämäni parhaita hetkiä!

  2. Marjatta says:

    Olin juuri Balilla ensimmäistä kertaa ja kolmen viikon aika oli ihana. Hindu-buddhalaisuuden vuoksi saarella on kiireetön ja ystävällinen tunnelma. Kannattaa silti varautua Kutan alueella vilkkaaseen liikenteeseen ja uskomattomaan määrään skoottereita! Jalkakäytävät ovat kapeita ja korkeita, joten lastenrattaiden kanssa en välttämättä lähtisi sinne. Taksilla ajelu on halpaa ja sitä kannattaa käyttää liikkumiseen. Kannattaa varautua tinkimiseen kaikkialla shoppaillessa, eikä kannata maksaa kuin 1/3 pyydetystä hinnasta. Yllätys oli myös juomarahan lisääminen laskun loppusummaan.. Yhdessä Nusa Duan rantahotellin baarissa saimme laskun, jossa oli 4e palvelumaksu!;D Viini ja väkevä alkoholi on todella kallista, mikä sekin oli yllätys. Paikallinen olut 2e-3e paikkeilla ja ruoka-annokset paikasta riippuen noin 3e. Edullista siis. Lomavaatteita löytyy joka kulmalta ja mekot 3e, shortsit 4e jne. Tinkiä kannattaa siis!

    Saaren ihanat nähtävyydet kannattaa kiertää. Otimme taksin päiväksi, hinta 40e sovittiin etukäteen kuskin kanssa. Kuski odotti kiltisti kun ihmettelimme paikkoja ja hän jopa neuvoi meitä minne kannattaa mennä. Kaikki taksikuskit tekevät näitä päivän keikkoja. Kuskit huutelevat uusista tila-autoistaan tien varsilla tarjoten kyytejä ja heidän kanssaan voi neuvotella kyydin hinnan varsin edulliseksi.

    Suosittelen lämpimästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *