Argentiina – Tangon ja lihansyönnin Buenos Aires

iSt

Pinta-alaltaan maailman 8. suurin valtio maailmassa, Argentiinan tasavalta on koko Etelä-Amerikan mielenkiintoisimpia matkakohteita. Varsin eurooppalaisilta (n. 90% eurooppalaisten jälkeläisiä) vaikuttavat argentiinalaiset ihastuttavat kulttuurillaan, nopealla espanjan kielen puheellaan ja eksoottisella ulkonäöllään. Valtion pääkaupunki Buenos Aires on myös Argentiinan suurin kaupunki ja siellä sijaitsee maan tärkein satama.
Itse Buenos Airesin kaupungissa asuu n. 2,8 miljoonaa ihmistä, kun taas koko metropolialueella n. 8,7 miljoonaa.

Tango

Tango syntyi Buenos Airesissa, Carlos Gardelin ansiosta. Argentiinalaiset rakastavat tangoa niin tanssina, kuin musiikkinakin. Argentiinalaista tangoa pidetäänkin kaikkein arvostetuimpana ja esteettisimpänä.
Aluksi tango oli vain tanssi muiden joukossa, mutta myöhemmin siitä kehittyi läpikotaisin yksi suosituimmista tanssin muodoista.

Buenos Airesissa kannattaa ehdottomasti tutustua paikalliseen tangokulttuuriin vierailemalla ensin Museo Casa Carlos Gardelissa, joka on perustettu kunnioittamaan legendaarisen tangon kehittäjän muistoa ja tangoa ylipäänsä.

Jos haluat huumaantua tangosta kunnolla, suuntaa Cento Cultural Torquato Tassoon, jossa arvostetut tanssijat esiintyvät säännöllisesti. Paikka toimii myös tangotanssikouluna. Kuuluisuuksista esimerkiksi Shakira on käväissyt paikassa.

Haluatteko oppia tangoa? Tangon ryhmäkursseja on saatavilla joskus jopa ilman ajanvarausta monissa paikoissa, tässä listaus muutamista: Danzario, Centro Cultural Conex, Libertarte, Academia National del Tango.
Buenos Airesista löytyy myös lukematon määrä Tangoon keskittyneitä yökerhoja, joissa on hyvin mielenkiintoista katsella kuinka paikalliset käyvät tanssin pyörteisiin tai suunnata itse tanssilattialle laittamaan jalalla koreaksi.

Confiteria La Ideal on elegantti paikka, jossa paikalliset ja turistit kerääntyvät yhteen tanssimaan. Ota vaikka alkusoitoksi tanssitunti samaisessa paikassa iltapäivällä, ennen illan juhlintaa.
Myös La Viruta, Sin Rumbo ja Club Harrods ovat oivia yökerhoja.
Ruoka

Argentiina voi olla kasvissyöjän painajainen, sillä siellä lihansyönti on pääpisteessä. Argentiinalaiset syövätkin lihaa 74kg henkeä kohti vuodessa. Maahan on tullut jonkin verran ruokavaikutteita myös Espanjasta tortilloiden- ja Italiasta pizzan ja pastan merkeissä.

La Estancia on suosittu pihviravintola. Lihat tarjotaan hiiligrillillä, joka on omalla pöydälläsi. Siinä pihvi paistuukin silmiesi edessä ja voit valita itse sen kypsyyden. Paljon, paljon eri vaihtoehtoja lihasta.
Cabana Las Lilas tarjoaa lihaa omalta Argentiinalaiselta maatilaltaan. Tämä on hyvin arvostettu paikka, jonka suosio onkin tehnyt siitä melkeinpä koko kaupungin kalleimman ravintolan.
El Desnivel ravintolasta saa suurimpia pihvejä, halvimpaan hintaan. Yksi pihvi riittäneekin yleensä kahdelle hengelle, niin suuria ne ovat.
Yöpyminen

Four Seasons Buenos Aires on lähellä kaikkea: shoppailua, kulttuuria, ravintoloita. Ehkäpä koko kaupungin arvostetuin hotelli.

Lola House on hieman edullisempi vaihtoehto. Kotoisa hotelli ja kehuttu palvelu.

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
0.0
Kulttuuri
0.0
Yöelämä
0.0
Hintataso
0.0
Turvallisuus
0.0
Lapsiystävällisyys
0.0
Aktiviteetit
0.0
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *