Äkkilähtö Kroatiaan

Kroatian luntoa

Kroatian luntoa

Näin laman ahdistamana päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja rohkeasti avata säästötiliäni. Kohteena oli 600 kilometriä rantaviivaa, sekä myös vastaava määrä täysin uniikkeja saaria kivestä veistettyinä nousten jylhästi Adrianmerestä. Tietenkään jokaisella saarella ei ymmärrettävästi tullut käytyä, mutta välimerenilmasto palautti silti mielen uuteen virkeystilaan mitä myöhästynyt kevät suomessa ei ollut vielä pystynyt saavuttamaan.

Kroatia kaartuu Adrianmeren rinnalta aina Slovenian, Unkarin ja Serbian naapuriin – se on siis täydellinen lomakohde niille jotka eivät halua matkustaa liian kauas, sekä vielä kesälomia odotellessa haluavat, että varsinaiseen lomakassaan jäisi rahaakin. Kroatia on edullinen lomakohde ja vaikka sen pääkaupunkina toimiikin Zagreb, paljon etelämmästä löytyy myös Dubrovnik. Kyseinen kaupunki oli oman matkani määränpää, eikä vastaava askel tuntemattomaan koitunut lainkaan pettymykseksi.

Dubrovnikiin pääsee lentäen suoraan, eikä majoituksista tarvitse huolehtia koska Blue1 järjestää kyseiseen kaupunkiin myös majoituskohteet edulliseen hintaan. Lisätietoa Äkkilähdöt-linkin takaa. Dubrovnikin vanhakaupunki on yksi Unescon suojelukohteista, sen kaduilla vallitsee iltaisin aivan omanlaisensa maailma. Paikalliset asukkaat itse tykkäävät käyttää kaupungistaan lainausta irlantilaisen kirjailijan sanoin.

”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin. – George Bernard Shaw”

VN:F [1.9.6_1107]

Arvostele matkakohdeTuntuuko siltä, että tämän matkajutun kirjoittaja on täysin väärässä? Oletko kokenut omalla lomallasi aivan erilaisia asioita? Haluatko suositella tiettyä ravintolaa tai hotellia juuri tässä matkakohteessa?
Olethan niin ystävällinen ja jätät kommentin ja arvioit matkakohteen omien kokemustesi perusteella. Näin voimme yhdessä parantaa toistemme lomakokemuksia!

Sää
9.5
Kulttuuri
9.5
Yöelämä
10.0
Hintataso
10.0
Turvallisuus
8.5
Lapsiystävällisyys
9.0
Aktiviteetit
9.5
Rating: 9.4/10 (2 votes cast)
This entry was posted in Matkakohteet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *